Agencija “Pozitiv” uputila izvinjenje zbog nenamjerne greške sa fotografijom

Agencija “Pozitiv” iz Beograda preuzela je u potpunosti odgovornost za nenamjernu grešku prilikom izrade multimedijalnih sadržaja za potrebe obilježavanja 28 godina od Pogroma “Oluja” u petak, 4. avgusta, u Prijedoru i uputila izvinjenje svima kojima je time nanesena šteta i bol.

Posebno se izvinjavamo Srpskoj pravoslavnoj crkvi i rukodovstvu Republike Srpske i Republike Srbije, jer je ovo isključivo i jedino greška za koju je kriva agencija `Pozitiv` i preuzimamo svu odgovornost za to. Naglašavamo da odgovornost za ovu grešku u potpunosti pada na našu agenciju. Organizator događaja nije imao nikakve veze sa ovom nesmotrenom greškom niti je mogao da predvidi ovakvu situaciju – naveli su iz ove agencije.

Agencija “Pozitiv” upućuje iskreno izvinjenje porodicama Mujkić i Gušo, kao i svim učesnicima komemorativnog skupa, zbog ove nenamjerne greške.

Iz Agencije “Pozitiv” su istakli da su u izradi materijala koristili pogrešnu fotografiju i to je ozbiljan propust za koji ne postoji opravdanje.

– Taj propust nije učinjen sa namerom da se bilo ko povredi, omalovaži ili zloupotrebi i nadamo se da će svi prihvatiti naše iskreno izvinjenje – naglasili su iz ove agencije.

Iz Agencije su istakli da su napravili grub propust iza koga stoje, ali to se ne može i ne smije koristiti kako bi se dodatno umanjilo stradanje srpskog naroda.

– Ta greška koju smo nenamerno načinili ne može da promeni istorijsku činjenicu da je 1995. godine u akciji `Oluja` sprovedeno etničko čiščenje srpskog naroda, najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata na tlu Evrope. I baš kao što su predstavnici državnog vrha u Prijedoru istakli – poštujemo sve žrtve, bez presedana, ali nikada nećemo zaboraviti sve srpske žrtve i sve preživele Srbe koji su preko noći proterani sa svojih ognjišta. Izražavamo iskrenu nadu da se naša greška, za koju će odgovorni snositi posledice, neće zloupotrebljavati kako bi se nastavilo sa minimizacijom bola, tuge i nesreće koji je nanet Srbima pre 28 godina – naglasili su iz ove agencije.

Pogrešna fotografija prikazana je na jednom od panela tokom centralnog obilježavanja 28 godina od Pogroma “Oluja”, koji su zajednički u Prijedoru organizovali odbori vlada Republike Srpske i Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.