Al Hilal zamjenu za Mbappea pronašao u Italiji

Kylian Mbappe odbio je pregovarati s Al Hilalom, koji PSG-u za njega nudi rekordnih 300 miliona eura.

Spremili su mu i godišnju platu koja bi mogla dosegnuti nevjerojatnih 700 miliona eura. Iako bi ga saudijski klub pustio nakon jedne godine kako bi vjerojatno otišao u Real Madrid, Mbappe ni ne razmišlja o Al Hilalu, već želi ostati još jednu godinu u Parizu i zatim otići kao slobodan igrač.

S obzirom na to da je, po svemu sudeći, propao najveći transfer u historiji nogometa, Al Hilal se okreće drugoj zvijezdi, napadaču Napolija Victoru Osimhenu (24). Tu je informaciju objavio L’Equipeov novinar Loic Tanzi, no ne nudi nikakve druge detalje.

Italijanski mediji La Gazzetta dello Sport i Il Corriere dello Sport otkrili su da je Osimhen otputovao u Pariz, gdje se upravo nalaze predstavnici Al Hilala. Međutim, tvrde da Nigerijac ne dogovara transfer, već je navodno otišao prijateljima.

Osimhen je nastupao za nigerijske Ultimate Strikerse, Wolfsburg, Charleroi i Lille, iz kojeg je 2020. stigao u Napoli za 75 miliona eura. Napuljski klub priprema mu novi ugovor, dok mu trenutni ističe 2025. godine.

U posljednjim prijelaznim rokovima povezivalo ga se s PSG-om i Bayernom, među ostalima, a Napoli za njega traži više od 100 miliona eura. Transfermarkt ga procjenjuje na 120 miliona eura. U 101 nastupu za Napoli zabio je 59 golova i prošle sezone s njim osvojio Serie A.