Ambasador BiH u Srbiji se zahvalio Aleksandru Vulinu na podršci studenticama Slađani Todić i Valentini Vujičić

Ambasador BiH u Republici Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je u Beogradu sa direktorom Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA) Aleksandrom Vulinom.

Sarajevske studentice koje su veličale Mladića i ratne zločine isključene sa studija

“Podršku direktoru BIA Vulinu sam dao i u lično ime, kao ambasador BiH u Srbiji. Republika Srpska i srpski narod veoma dobro znaju koliko su te sankcije neopravdane i nepravedne, jer mi decenijama trpimo razne oblike pritisaka, sankcija, oduzimanja nadležnosti, kršenja ljudskih prava od SAD, OHR i drugih zapadnih zemalja”, rekao je Vranješ.

“Srbi u Republici Srpskoj znaju kroz šta prolazi direktor BIA-e kome je, kao u srednjem vijeku, politički presuđeno bez suđenja samo zato što je Srbin”, kazao je on.

Zahvalio je direktoru BIA-e na podršci studentkicama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića i jezivim porukama šokirale javnost u regionu.

“Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbijedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbjednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gđe god oni živjeli i kakve god nepravde trpili”, kazao je Vranješ.