Arteta: Kada je City postao prvak, pitao sam se da li sam prava osoba za klupu Arsenala

Arsenal je osvajač 101. izdanja engleskog Community Shielda. Londonski tim je nakon pogotka u 101. minuti regularnog dijela šokirao Manchester City te izborio izvođenje jedanaesteraca gdje su tragičari za ekipu Pepa Guardiole bili Kevin De Bruyne i Rodri.

Mikel Arteta i Arsenal tako su došli do barem male osvete za prethodnu sezonu u kojoj je Manchester City osvojio naslov u Premier ligi nakon što je Arsenal bio vodeći na tabeli kroz veliki dio sezone.

Španski trener se nakon osvojenog prvog trofeja sezone osvrnuo na period kada je morao donijeti odluku hoće li ostati na klupi Arsenala.

“Prvih nekoliko sedmica nakon što je City postao prvak bilo je veoma teško. Prvo što morate učiniti je pogledati se u ogledalo i shvatiti – postoji li nešto što ste trebali učiniti bolje ili drugačije? Ako je to slučaj, učite iz toga. Prosudite sami sebe. Jeste li još uvijek prava osoba koja će voditi klub, ekipu, naprijed na način na koji želite i imate li tu energiju i to uvjerenje da to želite raditi? Bilo je potrebno veliko razmišljanje, ali odgovor je “da” i osjećam puno energije i pozitivnosti”, kazao je Arteta.

Podsjećamo, City je poveo u 77. minuti golom Colea Palmera, dok je u 101. izjednačio Leandro Trossard.