Austrija: Bosanca (46) izbo 16-godišnjak koji je branio oca (41)

Policija Salzburga noćas je intervenisala u noćnom klubu bh. vlasnika (46) gdje je došlo do sukoba između njega i posjetioca kluba, državljanina Srbije (41).

Naime, neposredno prije napada u noćnom klubu pojavio se 41-godišnjak sa sinom (16) i vlasnika zamolio da raščiste „stare račune“. Međutim, ubrzo je došlo do sukoba, koji je eskalirao. Prema riječima državljanina Srbije, 46-godišnju vlasnik ih je napao “motkom”, a onda je mladić napao vlasnika nožem.

Vlasnik lokala je zadobio ubodne rane u predjelu stomaka i sa teškim povredama prebačen je u bolnicu.

Nakon napada otac i sin su pobjegli s mjesta sukoba. Međutim, policijske patrole su krenule u potragu po cijelom Salzburgu i priveli 16-godišnjaka koji se nalazio na kućnoj adresi. Nije priznao, pa je pušten da se brani sa slobode, pišu Nezavisne novine.

Kako mediji prenose, vlasnik noćnog kluba je van životne opasnoti. U LKH Salzburg zbrinut je i 41-godišnji državljanin Srbije, koji je također povrijeđen u okršaju. Tokom svađe u lokalu povrijeđen je i 27-godišnji izbacivač, za kojeg neki kažu da je prvi krenuo motkom na državljanina Srbije.