Austrijanac pokrao Bosanca (31)

Na gradilištu u Verglu, u Tirolu radniku (31) iz Bosne i Hercegovine jučer su ukrali ruksak sa novcem, ličnim dokumentima i mobilnim telefonom.

Kako prenose austrijski mediji, negdje između 7 i 9 ujutro, na jednom gradilištu u Verglu bh. državljaninu ukraden je ruksak koji je prethodno ostavio u svom radnom prostoru. Novčanik, gotovina i mobilni telefon su nestali.

Muškarac je potom prijavio krađu, a policija je odmah pokrenula istragu koja je u startu bila bezuspješna.

Ali, negdje oko 18 sati 31-godišnjak je uspio nazvati sopstveni mobilni i to putem FaceTimea gdje je komunicirao sa osobom koja mu nije bila poznata. Srećom, mladić se dosjetio i uspio snimiti screenshot navodnog lopova.

– Tokom daljnjih policijske istrage, osumnjičeni, 53-godišnji Austrijanac je identifikovan i pronađen u Verglu – stoji u saopćenju.

Kod njega su pronađeni lični dokumenti i novčanik, ali mobilnog nije bilo. Njega je bh. državljanin pronašao kasnije u jednoj prodavnici mobilnih telefona u Verglu.

– Osumnjičeni je rekao da je sporne stvari pronašao slučajno – rekli su u policiji, dodavši da je pušten da se brani sa slobode.