Bašić: Naučit ćemo iz ovakvih utakmica i prenijeti to iskustvo na prvenstvo

Iako su mediji u Azerbejdžanu objavili da se Nermin Bašić nije pojavio na konferenciji za medije, zvanična stranica FK Željezničar objavila je njegovu izjavu.

Komentarisao je meč Neftcija i Željezničara (2:0) u Konferencijskoj ligi.

Mislim da smo bili dobri, da smo dobro ušli u utakmicu, hrabro, da nismo protivniku do gola ništa dopustili. Nažalost, jedan greška u “build upu” nas je koštala gola. Drugo poluvrijeme smo 20 minuta bili odlični, kontrolisali igru, imali posjed lopte. Neftci se branio i opet mala nepažnja na prekidu i primimo taj drugi gol. Raduje me dobar ulazak u prvom poluvremenu, fantastičan ulazak u drugom poluvremenu, dosta smo promijenili i u nekim trenucima je to izgledalo jako dobro. Nismo im dozvolili puno. Zadnjih 20 minuta smo išli na sve ili ništa i zbog toga im dopustili neke kontranapade. Sve u svemu čestitam Neftciju na prolasku, mojim igračima jer su odigrali jako dobru utakmicu, pokazali smo da i pored svih poteškoća koje smo imali da smo uspjeli iznijeti dinamički i fizički utakmicu. Vidjeli ste na kraju da su i oni odugovlačili, pokušavali smo sa izmjenama, taktičkim rokadama. Hvala našim navijačima koji su doputovali, hvala svim navijačima koji su nam davali ogromnu snagu ovih dana i želim da čestitam svojoj ekipi na 200 posto, dali su svoj maksimum”, rekao je strateg Plavih s Grbavice.

Raspoloženje je pokvarila i povreda Ovčine.

  • “Žao mi je što je Ovčina doživio tešku povredu, vjerovatno će ovdje ostati na operaciji, to je najveća tragedija svega ovoga. Nadam se da ćemo se brzo oporaviti i da ćemo nastaviti raditi sa istom strašću sa navijačima u prvenstvu. Ostaje tuga i žal što nismo prošli, naučit ćemo dosta iz ovakvih utakmica i prenijeti iskustva na prvenstvo”, dodao je Bašić.