Bayern poslao posljednju ponudu za kapitena Tottenhama

Bayern je poslao Tottenhamu novu ponudu za Harryja Kanea (30) u visini od 100 miliona eura uz moguće bonuse, javlja novinar njemačkog Sky Sportsa Florian Plettenberg.

To je ujedno i posljednja ponuda koju će Bayern poslati za engleskog napadača. Bavarci odgovor očekuju do kraja današnjeg dana, dodaje Plettenberg, a to potvrđuje i Fabrizio Romano.

Već sedmicama traje saga oko Kaneovog transfera u Bayern, koji je postupno povećavao ponude, no Tottenham ih je sve odbijao. Posljednja je navodno iznosila 100 miliona eura, ali bez bonusa. Sada su čelnici njemačkog velikana poručili Tottenhamovom predsjedniku Danielu Levyju da će, u slučaju da i ova ponuda bude odbijena, odustati od Kanea.

Nije tajna da Kane želi transfer. U Tottenhamu je proveo cijelu karijeru (uz nekoliko posudbi) te je u 435 utakmica postigao za klub rekordnih 280 golova. Unatoč sjajnoj golgeterskoj karijeri, Kane dosad nije osvojio nikakav momčadski trofej, a to želi promijeniti transferom u Bayern. Rekorder je i reprezentacije Engleske s 58 golova u 84 utakmice.