Beckham: Messiju treba vrijeme da se privikne, ne treba očekivati čuda

David Beckham, nekadašnji proslavljeni engleski nogometaš, a sada prvi operativac Inter Miamija, istaknuo je kako će Lionelu Messiju trebati vremena da se privikne na MLS.

Beckham je gledao trening koji je Argentinac odradio s ekipom. Sergio Busquets, pojačanje iz Barcelone, prvi put je bio uz tim.

“Koliko god dobar bio, koliko god stvari napravio tokom karijere, i Messiju će trebati određeno razdoblje da se privikne na novu sredinu i nove uvjete. Može se dogoditi da svaku utakmicu počnemo pobjeđivati, ali suština priče je biti strpljiv i ne očekivati ​​čuda od Messija i Busquetsa odmah”, rekao je Beckham.

Miami je trenutno posljednja ekipa Istočne konferencije sa samo 18 bodova i trenutno se plasman u play-off čini kao nemoguća misija.

Messi bi trebao debitirati u petak protiv meksičkog Cruz Azula u Liga kupu, a Beckham je rekao da će mu biti ograničena minutaža.

“Vidjet ćemo hoće li uopšte početi utakmicu, ipak je imao dugu pauzu. Međutim, to se uopšte nije vidjelo tokom treninga. Imamo izvrsnog trenera Martina koji će najbolje procijeniti koliko vremena Messi treba provesti na terenu”, rekao je Beckham.