Biciklistički klub izbačen iz saveza u RS-u jer su se takmičili pod zastavom BiH

Biciklistički klub iz Prijedora isključen je iz članstva u savezu koji djeluje na razini RS-a jer su se članovi tog kluba takmičili pod zastavom BiH.

Bizarni politički obračun sa sportašima iz biciklističkog kluba koji nosi naziv Kozara potvrđen je danas kada su iz saveza RS-a objavili kako su ih isključili iz svog članstva.

Postojeći Biciklistički savez BiH u saopćenju su nazvali neformalnom skupinom građana uz tvrdnju kako on nije zakonito utemeljen, odnosno kako on mora postojati tek kao neka vrsta udruge koje čine entitetski savezi.

“Nismo više mogli i željeli trpjeti ucjene i samovolju nazovi čelnika BS BiH koji su na sve načine omalovažavali RS”, stoji u saopćenju ispunjenom političkim ocjenama kakve već godinama izriče Milorad Dodik.

Predsjednika Kozare Gorana Garaču iz biciklističkog su saveza RS-a uz to optužili kako nije dovoljno podržavao uspostavu biciklističke utrke Banja Luka – Beograd, a zasmetalo im je i to što klub iz Prijedora organizira biciklističku utrku na Kozari u saradnji s klubovima iz Federacije BiH.

“U ovim vremenima kad se RS bori za svoja ustavom data prava, biciklisti čvrsto stoje uz nju i još jednom poručuju da RS nije na prodaju”, zaključili su očitovanje iz Biciklističkog saveza RS-a.