Branimir Kojić zatražio zaštitu od Dodika jer je postavljen na listu negatora genocida u Srebrenici

Negator genocida u Srebrenici Branimir Kojić najavio je da će od Milorada Dodika zatražiti zaštitu zbog jučer objavljenog Izvještaja Memorijalnog centra u Srebrenici.

Kojić, koji je predsjednik Skupštine organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, redovno se nalazi u izvještaju o negiranju genocida jer svojim gnusnim izjavama pokušava da relativizira zločin i krvožednost svojih saboraca piše Raport.

Kojić se tako našao i u najnovijem izvještaju, prema kojem je sedam puta negirao genocid, i sad tvrdi da mu to stavlja neku metu na čelo.

“Tražim sastanak kod predsjednika Srpske Milorada Dodika jer želim da mu prenesem moje viđenje stvari, ali da od njega lično zatražim zaštitu za mene i moju porodicu, jer nakon što je mojoj majci stavljena meta na čelo od Emira Suljagića, oni sada idu dalje i meta sam im i ja, jer ne želim da se pokorim njima i njihovom narativu o nekakvom genocidu”, panično je kazao Kojić.

Zanimljivo, samo nekoliko dana prije nego što će MC Srebrenica objaviti izvještaj, Kojić ga je unaprijed ismijavao i hvalio se kako jedva čeka da vidi koje će mjesto na ljestvici užasa zauzeti. Usput je naravno i prijetio.

No, dan nakon što je izvještaj objavljen, Kojić je krenuo u kuknjavu po svim medijima koji su htjeli saslušati njegove žalopojke o tobožnjoj ugroženosti.

Poseban problem za Kojića predstavlja očito što je ovogodišnji izvještaj objavljen u skoro svim regionalnim medijima, pa tako i njegova fotografija na kojoj je označen kao jedan od najvećih negatora genocida.

Tako je u nekoliko dana kao rukom odnosena nestala bahatost koju je Kojić prosipao po društvenim mrežama.