Ćorić: Ne želimo se dovesti u poziciju da nešto nekome obećavamo, a ne možemo to ispuniti

Ulazak gabelskog GOŠK-a u uvodnu ovosezonsku utakmicu Premijer lige BiH protiv ekipe Tuzla Citya je zbog ranog vodstva naslućivao odličan start u sezonu, ali se to do kraja meča ipak pretvorilo u katastrofu.

Gabeljani su poveli 1:0 i igrali prilično dobro, međutim su do odlaska na odmor bili u egalu, a po završetku utakmice u debelom minusu (1:4). Gabeljani su radili greške koje su gosti iz Tuzle nepokolebljivo, sigurno i precizno kažnjavali.

“Kad primite četiri gola na način kako smo to mi, onda se ne može previše ni očekivati. Mi smo prvih 20 do 25 minuta imali vodstvo, nekoliko odličnih prilika i da smo odveli utakmicu na 2:0, to bi bila druga priča. Ekipa iskustva Tuzle City je znala kazniti naše greške, prvo poluvrijeme su izjednačili. U drugom dijelu se dogodio novi pad koncentracije i taj drugi gol nas je presjekao. Utakmica je otišla u jednom smjeru, mi smo naivno primili treći i četvrti gol, ali to je danak neiskustvu. Pet – šest igrača se ovoga puta prvi put susrelo s Premijer ligom i to je vrijedno iskustvo za njih. Mi moramo neke stvari još bolje raditi. Tek je početak prvenstva, momcima ne mogu ništa zamjeriti, dali su sve od sebe”, bio je komentar trenera Denisa Ćorića, prenosi Dnevni list.

GOŠK nije bio na željenoj razini, odnosno da bi parirao premijerligašu.

 “Evidentno je postojao grč u ekipi, nezgodno je kad nemate premijerligaške igrače u ekipi i to se vidjelo. Mi smo zabili jedan gol i umjesto da zabijemo drugi i treći, došlo je do nervoze. Nismo imali mirnoće kad je trebalo dati zadnji pas, ali sve je to nedostatak iskustva. S utakmicama će ti momci rasti. Imamo to što imamo, idemo izvući pouku iz ovoga, a nadam se da iz ove utakmice možemo dosta toga naučiti”, kazao je Ćorić.

GOŠK od početka priprema pokušava za Premijer ligu sastaviti ekipu od igrača koji su nedokazani na ovoj razini. To je svakako mač sa dvije oštrice.

“Treba uzeti u obzir i da nam dva igrača nisu registrirana, a koji su pojačanja. Uz to tražimo da dovedemo još dva igrača. Nije lako u isto vrijeme sklapati tim i svu infrastrukturu koju podiže GOŠK. Mi smo svjesni toga da nam trebaju pojačanja, ali ne želimo se dovesti u poziciju da nešto nekome obećavamo, a ne možemo to ispuniti. Međutim, nadam se da ćemo u dogledno vrijeme dovesti još dva kvalitetna igrača”.

Prije toga Gabeljani će se suprotstaviti Veležu u 2. kolu u Vrapčićima.

“Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, gledao sam prvu utakmicu i Velež je sigurno istakao kandidaturu za sami vrh. Idemo rasterećeni, pokušati odigrati najbolje što možemo. Vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno”, zaključio je Denis Ćorić.