Cortes: Da smo iskoristili barem polovinu šansi protiv Austrije, priča bi bila drugačija

Gradski stadion u Banjoj Luci je proključao u 49. minutu evropskog ispita Borca sa Austrijom kada je Jose Ricardo Cortes u skoku nadvisio bečku odbranu i poslao loptu u mrežu.

Dva dana nakon utakmice, Cortes sumira utiske evropskog dvomeča. Žali zbog poraza, ali kaže da je ekipa pokazala zube.

“Kada sam postigao gol osjećaj je bio zaista nevjerovatan. Nosile su me emocije. U tom trenutku smo dostigli prednost iz prve utakmice i bio sam veoma srećan. Nažalost, na kraju smo eliminisani, ali da smo iskoristili bar polovinu šansi za gol koje su nam se ukazale priča bi bila drugačija. Ipak, pokazali smo da imamo kvalitet i da ova ekipa može da uradi velike stvari u budućnosti”, započinje priču Cortes za zvanični sajt FK Borac.

Gradski stadion bio je dupke pun, a Cortes ne štedi riječi hvale na račun navijača.

“Atmosfera je bila fantastična. Tokom priprema sam slušao priče o našim navijačima i o tome kakvu atmosferu znaju da naprave na stadionu i jedva sam čekao da je osjetim. Bilo je fenomenalno i priželjkujem da tako bude na svakoj utakmici na našem stadionu. Bilo je mnogo djece, to me oduševilo, a mogao sam da osjetim tu ljubav koju navijači imaju prema klubu. Sve to nam daje motiv više da na terenu damo sve od sebe. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati u novoj sezoni“, priča Cortes.

Vremena za predah nema. Sezona je počela evropskim nastupom, ali uskoro slijede i premijerligaške obaveze. Naporan rad je jedini prečac ka uspjehu, moto je kojim se vodi Kortes.

“Ostavili smo evropski nastup iza sebe i sada smo potpuno fokusirani na start prvenstvene trke. Imamo veoma dobru ekipu. Krasi nas zajedništvo i svi smo gladni uspjeha. Želimo da obradujemo navijače, želimo da slavimo pobjede i trofeje. Moja poruka za njih je da budu uz nas, da vjeruju u ovu ekipu, a mi ćemo ostaviti srce na terenu za čast kluba i grada“, priča Cortes.