Dajana iz Sarajeva kafu spustila na 1 euro da svako “može poći na kafu bez da misli može li je priuštiti”

 

Dajana Buzuk iz Sarajeva vlasnica je restorana na Hvaru te je odlučila spustiti cijenu kafe na jedan euro s željom da svako “može poći na kafu bez da misli može li je priuštiti”.

U emisiji RTL Direkt objavljen je prilog o Dajani Buzuk koja je vlasnica restorana na Hvaru, jednom od najskupljih hrvatskih otoka, a koja je odlučila spustiti cijenu kafe na jedan euro.

“Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kafu bez da misli može li je priuštiti”, poručila je Dajana za RTL.

Govoreći o tome da li se ovakav potez isplati kazala je da je to sve stvar perspektive, ali kada je riječ o finansijama “apsolutno ne”

“Trošak jednog espressa je 30 centi, što znači dupli je 60, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak i u minusu- s tim da ja to ne gledam tako”, objasnila je.

Navela je da se ipak isplati jer su svi u istoj situaciji “bez kafe, bez užitka, bez prijatelja ili pauze koja je prijeko potrebna”.

“Ja sam sarajevsko dijete i ima ona ‘stara’ od Zabranjenog pušenja ‘Fildžan viška’ – ta kafa od jedan euro je moja verzija tog fildžana”, poručila je.