Danas i u subotu očekuje nas promjena vremena, moguća jača oluja

U petak (21.07.) očekuje se nestabilno vrijeme. Prvi olujni sistem moguće da će stići u jutarnjim satima petka, a drugi navečer/noć na subotu, objavila je stranica BHMETEO.ba.

Drugi će biti izraženiji i zahvatit će veći dio naše zemlje. Donosit će prolazno jaču kišu, grmljavinu, jak vjetar te lokalno led.

Naime, vlažan i nestabilan zrak koji prstiže sa zapada Europe u izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj struji će večeras i tokom petka ponovo potaknuti konvektivni razvoj oblačnosti nad sjeverom Italije. Nad sjeverom Italije se očekuje u noći na petak formiranje prvog olujnog sistema i koji bi se u ranim jutarnjim satima premještao ka Sloveniji i Hrvatskoj.

Na svom putu u jutarnjim i prijepodnevnim satima petka moguće da će zahvatiti dio sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne donoseći prolaznu jaču kišu, grmljavinu i jak vjetar.

U petak poslijepodne većinom mirnije, pretežno sunčano, a pojava kratkotrajnih pljuskova moguća samo rijetko. Navečer, glavninom u noći na subotu (22.07.) novi olujni sistem sa zapada koji bi ovaj put prešao preko većeg dijela zemlje donoseći prolazne padavine i nevremena.

Patria