Direktor Juventusa: Ne brine nas to što navijači ne žele Lukakua

Romelu Lukaku je prošlu sezonu proveo u Interu na posudbi iz Chelseaja.

U klub iz Londona Belgijac je stigao iz Intera u kojem je odigrao fantastične dvije godine i na neki način postao klupska legenda.

“Što ako u budućnosti dobijem ponude Juventusa ili Milana? Ništa, ništa. Ponavljam – ništa. Nema šanse da ikad pristanem na taj transfer. Juventus me htio prije Intera, ali kad je Conte preuzeo Inter, odabrao sam doći u Milano. U Italiji za mene postoji samo Inter”, govorio je Romelu Lukaku u decembru 2021. godine kao nogometaš Intera. Danas, nešto manje od dvije godine kasnije, priča je posve drugačija.

Prije par dana doznalo se da je Lukaku duboko u pregovorima s Juventusom, a za navijače Intera to je izdaja. No, problem postoji i na drugoj strani. Navijači Stare dame nisu presretni što bi im mogao doći igrač koji se proslavio u najvećem rivalu. Direktor Juventusa Giuntoli je progovorio o potencijalnom problemu:

”Navijači ga ne žele. Trenutačno se ne brinemo oko toga. Ionako smo tek na početku prikupljanja informacija.”

Inter je ranije u ovom prijelaznom roku ponudio 35 miliona eura fiksne odštete i pet milionna eura bonusa za Lukakua i Chelsea je to navodno bio spreman prihvatiti na račun ranijih dobrih odnosa između klubova. Ipak, kad je Inter saznao da Lukaku sprema izdaju, i to izdaju kakvu Serie A ne pamti, povukao se iz pregovora.

Juventus je pak poslao ponudu od 37.5 miliona eura fiksne odštete uz 2.5 miliona eura bonusa, ali to će vrijediti samo ako u međuvremenu uspiju prodati Dušana Vlahovića u PSG. Osim Juventusa, Lukakua želi i nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, ali njihove ponude belgijski napadač odbija jednu za drugom.

Što se Chelseaja tiče, on je otpisan i jedino ih zanima kako da na njemu zarade novac u ovom prijelaznom roku. Lukaku je trenutno u Londonu i trenira s ekipom Chelseaja, ali nije otišao na pripreme u SAD.