Do kraja godine očekuje se otvaranje sportske dvorane Luke u Bihaću

Na Sportskoj dvorani Luke u Bihaću izvode se završni radovi na vanjskom dijelu objekta te na sanaciji glavnog terena. 

Potpisan je i ugovor sa izvođačem radova za postavljanje parketa u glavnoj sali, a u završnici i primopredaji su elektro radovi, podo polagački, bravarija, vrata i sanitarni elementi.

Na objektu se završavaju građevinski radovi poslije kojih bi se trebali stvorili uslovi za tehnički prijem samog objekta.

“U međuvremenu je nabavljen potrebni mobilijar za odvijanje sportskog i trenažnog procesa, tako da u suštini JU Sportska dvorana Luke, zajedno sa osnivačem Gradom Bihaćem koji je i investitor u ovom projektu, ulaže mnogo napora kako bi se stvorili uslovi da u septembru ili oktobru dvorana bude otvorena”, kaže direktor JU Sportska dvorana Luke u Bihaću Ermin Lipović.

Podsjećanja radi, nakon zastoja radova i sporova sa bivšim izvođačem radova, raspisani su javni pozivi i izabrani novi izvođači za nastavak, odnosno izvođenje preostalih radova koji su sad u završnoj fazi.

Rekonstruisani i dograđeni objekat Sportske dvorane Luke, pored stare renovirane sale, imat će još jednu novu veliku salu za loptačke sportove, dok se ispod nove velike sale nalaze tri manje sale za aerobne i borilačke sportove, te fitnes centar.

Sanirane su postojeće i izgrađene nove svlačionice, tribine su proširene za 400 mjesta, a umjesto stare konstrukcije postavljena je kompletna nova fasada od termopanela i novo krovište, te ugrađen novi energetski-efikasan sistem grijanja i hlađenja.

(FENA)