Dodik iz Prijedora: Srpski narod stvorio dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, Milorad Dodik, danas je iz Prijedora izjavio da je “Oluja” bila “udruženi zločinački poduhvat SAD-a i Hrvatske, koja je jedva dočekala da etnički očisti taj prostor od Srba”.

– To se ne može oprostiti. Amerika može biti velika, ali je unižena i mala jer prema jednom malom narodu uporno održava negativan odnos, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji. Amerika od prvog dana ruši prava Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala. Danas kada obilježavamo Dan sjećanja na stradanje i progon Srba u “Oluji” treba istaći da je Prijedor grad stradalnik i grad junak – poručio je Dodik.

Dodik je dodao da imaju pravo da obilježavaju svoja stradanja i da nikada neće dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku. Također, izjavio je da je odlučeno da status boraca iz Republike Srpske Krajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Republike Srpske. Dodik je naglasio da će se srpski narod boriti jednako za očuvanje Republike Srpske i Srbije, te da ni on ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nisu došli ovdje da omalovažavaju žrtve.