“Dodik protiv Trojke vodi sa 8:0!”

“Vole da se predstavljaju kao reprezentacija, a vrijeme je utakmica. Imamo Dodikovu i reprezentaciju Trojke. Trenutni rezultat, u prvih stotinu dana, je 8:0 za Dodika”, izjavio je Aćimović.

Ciijene su nepodnošljive za većinu građana Bosne i Hercegovine koji prosječno zarađuju. Na pitanje da li će uskoro biti bolje, ekonomista i Draško Aćimović nema povoljan odgovor.

Aćimović u razgovoru za N1 ne ulijeva mnogo nade onima koji su očekivali da će cijene uskoro početi padati.

“Vlast ne dozvoljava da se stvari poprave. Tu ne govorim samo o domaćim, i brojnim evropskim zemljama u interesu je da u BiH i regiji bude loše, da bi uzeli najbolje obučene kadrove”, stava je Aćimović.

Dodaje – trenutno nemamo parametre, niti ispunjene preduslove na osnovu kojih bi nam moglo biti bolje.

Stoga, dodatno je prokomentarisao one koji nemaju puno razloga da se hvale svojim radom.

“Vole da se predstavljaju kao reprezentacija, a vrijeme je utakmica. Imamo Dodikovu i reprezentaciju Trojke. Trenutni rezultat, u prvih stotinu dana, je 8:0 za Dodika”, izjavio je Aćimović.

A zašto misli tako?

“Postavio je svog čovjeka na čelo Uprave za indirektno oporezivanje, pa je s njima dogovorio da se više od 70 miliona da za tu njegovu zgradu u Banjaluci, sve što se tiče Ustavnog suda i OHR-a ostavio je na snazi, ima četiri delegata, po prvi put u historiji su u Vijeću naroda Rs stranke iz FBiH izgubile većinu, klub Bošnjaka kontroliše SNSD. Još jedna stvar koja se nikada od rata nije desila je da Bošnjaci nemaju svoj klub u Narodnoj skupštini Rs. Bošnjaka u Vijeću ministara je postavio Dodik – to su nevjerovatne stvari i potpuni disbalans”, pojasnio je svoj stav Aćimović.

Istovremeno, podsjetio je, rekordna je naplata indirektnih poreza.

“Gdje su nam pare? Znači, negdje nam nestaju. Ne može se govoriti ni o kakvoj transparentnosti, ne može se govoriti ni o kakvim pozitivnim pomacima – samo o enormnom kriminalu i korupciji. Ovo nije vrijeme od prije nekoliko godina kad ste mogli imati demagogiju u politici. Mi imamo treći svjetski rat koji je zvanično počeo, na par stotina kilometara od BiH”, naglasio je Aćimović.