Dodik se zaje*ava: Pozvao sam ambasadora na konsultacije, meni se odazvao

Predsjednik RS-a Milorad Dodik sastao se sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandrom Vranješom, nakon skandala koji je napravio u Beogradu.

“Pozvao sam ambasadora na konsultacije, meni se odazvao”, napisao je Dodik na Twitteru uz fotografiju susreta sa Vranješom, podsmjehivajući, valjda, to što se Vranješ nije odazvao na poziv ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

Vranješ se u Beogradu sastao sa Aleksandrom Vulinom, direktorom Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Srbije, koji je odnedavno na američkoj crnoj listi. Vranješ mu je zahvalio na podršci i davanju stipendije studenticama sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku koje su na društvenim mrežama veličale ratnog zločinca Ratka Mladića.

Komšić i Bećirović traže od Konakovića da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji na konsultacije

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su ranije danas od Ministarstva vanjskih poslova BiH da hitno pozove ambasadora na konsultacije povodom njegove izjave i skandala. Konaković im je potom odgovorio kako im predlaže da oni kao članovi Predsjedništva BiH hitno smijene Vranješa.

Prepucavanja: Sada Konaković pozvao Bećirovića i Komšića da smijene ambasadora Vranješa