Dogan pred duel sa Slogom Meridian: Igrat ćemo na pobjedu, želimo pokazati da smo spremni

Fudbaleri Sarajeva novu sezonu, kada je Premijer liga BiH u pitanju, otvaraju sutra od 20.30 sati na Koševu protiv Sloge Meridian.    

Nakon mnogo turbulencija poslije ispadanja od Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige, još nije imenovan nasljednik Mirze Varešanovića, a ekipu će protiv Dobojlija voditi Mensur Dogan, direktor Akademije, prenosi Faktor.

“Prvo bih izrazio saučešće porodici preminulog trenera Vedrana Sofića, koji je radio u omladinskom pogonu Sloge i kojeg sam poznavao. Bio je divan momak. Žao mi je što se to desilo. Sigurno je da će to teško pasti gostima iz Sloge”, kazao je Dogan, dodavši:

Trenirali smo ovih dana, pripremali smo se. Svi su svjesni šta trebamo uraditi. Igrat ćemo na pobjedu i želimo pokazati da smo spremni za Premijer ligu BiH. Upoznat sam sa ekipom, pratio sam i ranije trenažni proces i bio sam jedan dio priprema.

Imamo problem što su nam prve utakmice zvanične ove evropske i gdje nemaš pravo na grešku. Neke naše momente nismo realizovali i to nas je na kraju koštalo. Ne bih išao u detalje, ali mislim da smo se na dobar način pripremili.

Govorio je i o sjajnim izdanjima u pripremama (stopostotan učinak), odnosno lošem u evropskim utakmicama. Na pitanje koja je razlika između utakmica imao je jednostavan odgovor.

Ove se pikaju, ove se manje pikaju”, kazao je Dogan, dodavši:

“U pripremnim utakmicama igrači igraju drugačije, a u evropskim je veliki pritisak. Ali to je jedna stvar koja može pomoći ljudima u klubu da ocijeni koji igrači su za klub i koja ekipa je najbolja.”

Rekao je da će sastav zavisiti od administrativnih “problema” (Viveros i Penaranda) i zdravstvenog biltena, te da će odluku o startnoj postavi donijeti nakon večerašnjeg treninga. Govorio je i o pritisku…

“Pod pritiskom je rudar koji treba zaraditi plaću. Po meni je očekivanja koja se postavljaju pred ekipu normalna. Pravi problem s pritiskom nastupa onda kada igrač nema kvalitet. Od svojih igrača očekujemo da jedva čekaju da izađu na teren i da pokažu da su bolji od protivnika”, naglasio je Dogan, kazavši kako nema ambiciju da bude šef stručnog štaba.

Marin Aničić, stoper Bordo tima, izrazio je saučešće porodici Vedrana Sofića, trenera Sloge koji je sinoć preminuo.

“Prva kola su uvijek nezgodna, jer je otvaranje sezone. Ekipe se ne znaju, ali očekujem pobjedu. Apsolutni smo favoriti i mislim da ćemo to dokazati na terenu. Podižem se iz utakmice u utakmicu. Moja prva utakmica je bila protiv Torpeda. Osjetio sam pad u fizičkoj spremi. Što je možda i normalno nakon duže pauze zbog povrede – kazao je Aničić, koji je na kraju iskoristio priliku da pozdravi bivšeg šefa Mirzu Varešanovića i njegove pomoćnike, koji su razriješeni dužnosti.”

Meč na Koševu igra se od 20.30 sati, glavni sudije je Mateo Musa iz Čitluka, a utakmica će biti emitovana u direktnom prijenosu na Arena Sportu.