Enver priveden jer je otimao ljude po selu. Prijetio da će joj nauditi ako ne povuče prijave protiv njega

Enver A. (60) presreo je žrtvu dok je izlazila iz automobila i silom je odvukao u svoj auto. Prijetio je da će joj nauditi ako ne povuče prijave protiv njega. Određen mu je istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Puli priopćilo je da je 28. 7. 2023., nakon primitka posebnog izvješća Policijske postaje Umag, donijelo rješenje o proširenju istrage protiv 60-godišnjaka kojega sumnjiče da bi počinio jedno kazneno djelo protiv osobne slobode tj. protupravno oduzimanje slobode, jedno kazneno djelo protiv pravosuđa tj. sprječavanje dokazivanja, te dvije prijetnje piše 24sata.

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o Enveru A., koji je od ranije poznat policiji.
Kako su priopćili, postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjak 26. srpnja 2023., u 07:30 sati, na parkiralištu ispred jednog ugostiteljskog objekta, pričekao 35-godišnjakinju s kojom je bio u vezi te ju, prilikom njezina izlaska iz automobila, silom odvukao u svoj automobil.

Odvezao ju je odvezao do jednog mjesta u okolici gdje joj je, u više navrata, prijetio kako će nauditi njoj i sebi ako mu ne obeća povlačenje prijave protiv njega. Žrtva mu je, protivno svojoj volji i u strahu da joj ne naudi te na njegovo traženje da učini nešto, obećala da će odmah po puštanju učiniti to nakon čega ju je pustio da ode.

Također, sumnjiče ga da je 24. srpnja 2023., došao na jednu poljoprivrednu parcelu koju koristi 50-godišnji izvanbračni suprug žrtve te, uz uporabu pištolja, zaprijetio njemu i još jednoj osobi (35).

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv ovog 60-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor po obje osnove.

Podsjetimo, Enver A. žrtvu je presreo ispred jedne konobe u naselju Petrovija pokraj Umaga i na silu je ugurao u svoj automobil. Šokirana žena je nešto kasnije neozlijeđena pronađena u drugom naselju nedaleko od mjesta gdje je oteta. Policija je otmičarev automobil pronašla u mjestu Grota, a on se dao u bijeg pješice. Potraga za otmičarom, nasilnikom i silovateljem uspješno je okončana u četvrtak ujutro, kad je uhićen.

Neslužbeno smo doznali da je uplašenu i zaplakanu ženu spazila mještanka, kojoj je žrtva prišla i zamolila za telefon da može nekoga nazvati. Nakon što joj je mještanka dala telefon, žrtva je nazvala supruga.

Otmičar je, kako doznajemo, nesretnu ženu iz automobila pustio tek nakon što mu je morala obećati da ga je nedavno lažno prijavila za silovanje i prijetnje te da će to ponoviti prilikom saslušanja na sudskom ročištu. Također, da bi se spasio od sudskog progona, nesretnu ženu je uputio što još mora učiniti kako bi je pustio.

Kako doznajemo, uhićeni otmičar Enver A. iza rešetaka pulskog zatvora našao se još početkom lipnja ove godine kad je bio uhićen zbog višestrukog silovanja i prijetnji smrću žrtvi i njezinoj obitelji kroz period od nekoliko godina. Na slobodu je pušten 11. 7. .