Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici 457. skokova sa Starog mosta

Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici su 457. skokova sa Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Krnić je pobijedio u kategoriji skokova na glavu, ispred Ahmeta Stupca i Dine Bajrića, dok je drugo mjesto u kategoriji skoka na noge osvojio Emel Tiro, a treće Harun Bajgorić, javlja Anadolu.

Učestvovala su ukupno 33 skakača, od kojih 15 u kategoriji na noge i 18 u kategoriji na glavu.

Manifestacija je i ove godine imala međunarodni karakter, s obzirom na nastupe skakača iz zemalja regiona, a samom događaju na platou ispod Starog mosta prisustvovalo je nekoliko hiljada posjetilaca.

Delegat skokova bio je proslavljeni bh. bokser Damir Beljo, a predsjednik stručnog žirija Alica Jakirović. Žiri su osim Jakirovića činili skakači veterani, osvajači brojnih nagrada: Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogićević.

Priznanja najboljim uručili su Mili Bijavica, Jasmin Gaštan, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, predsjednik Turističke zajednice HNK-a Semir Temim, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, te predsjednik Kluba skakača u vodu Mostari Lorens Listo.

Pobjednici će svečano biti proglašeni večeras na platou ispod Starog mosta, uz tradicionalnu bakljadu na mostu.

Dan ranije u sklopu manifestacije održana je popularna “Šlaufijada“ – utrka na šlaufima od točkova teretnih vozila Neretvom.