Forto: Slijedi hitna sjednica Predsjedništva Naše stranke, stojimo uz Mandića

Predsjednik Naše stranke Edin Forto za večeras je najavio hitnu sjednicu stranačkog predsjedništva zbog drame koja je nastala u Općini Centar i inicijative za opozivu načelnika Srđana Mandića (NS). “Vezano za pokretanje postupka opoziva načelnika Srđana Mandića, Predsjedništvo Naše stranke će održati hitnu sjednicu Predsjedništva danas u 18 sati. Štagod odlučili, jedno je sigurno, stojimo uz načelnika”, napisao je na Twitteru.
Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je prihvatilo inicijativu za pokretanje opoziva načelnika ove općine Srđana Mandića (NS).

Pojedinačnim glasanjem je utvrđeno da je 18 vijećnika podržalo inicijativu, jedan vijećnik je bio protiv, dok su dva bila suzdržana. Inicijativu predvodi NiP, nezadovoljan Mandićevim radom, a podržali su je i SBB i pojedini nezavisni vijećnici.

NiP u Centru ima veći broj zamjerki na Mandićev rad, ali, kako saznaje Klix.ba, u ovoj stranci ne postoji jedinstven stav po ovom pitanju. Navodno je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković zaustavljao ranije pokušaje da se opozove načelnik iz Naše stranke koja je NiP-ov koalicioni partner.

U NiP-u su najavili da će referendum o opozivu Mandića biti održan 17. septembra.

Podsjećamo, NiP je nedavno uskratio podršku i načelniku Novog Sarajeva Hasanu Tanoviću (SDP) te je najavio da će tražiti njegov opoziv. To su uradili skupa sa Našom strankom.