(FOTO) Bahati vozač BMW se zabio u vozilo, teško povrijedio trudnicu i njenog muža

Tokom 13-tog augusta dogodila se teška saobraćajna nesreća na Igmanu u kojoj su učestvovala tri putnička vozila marke BMW serije 5 i serije 1 i VW Golf 6.

Za vozilom crnog BMW serije 5 upravljao je mladić koji je od ranije poznat policijskim organima reda i mira zbog svog divljanja te učestalih saobraćajnih kazni koje je imao. Te nedjelje izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj se zabio u drugo vozilo velikom brzinom.

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima na planini Igman, veliko proširenje prekoputa skakaonica piše Crna-Hronika.

U putničkom automobilu marke BMW serije 1 nalazila se porodica, muž i žena koja je u 6. mjesecu trudnoće. Zbog nesreće oboje su završili na KCUS-u dok je muž koji je bio za volanom, zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je hospitaliziran.

Mlada trudnica zadobila je povrede od kojih joj je napuklo rame, iščašen vrat te u narednom periodu mora nositi povez i okovratnih. Na sreću, sa bebom u stomaku je sve u redu.

Njen muž je zadobio teške tjelesne povrede. Slomljena mu je ruku, zašiveno oko te svakodnevno usljed nastalih povreda gubi svijest. Nalazi se na neurohirurgiji KCUS-a.

Na licu mjesta izašli su pripadnici MUP-a KS PS Hadžići i službenici Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

O navedenoj nesreći oglasio se i MUP-Kantona Sarajevo za portal Crna-Hronika.

U vezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da se dana 13.08.2023. godine u 17,35 sati na lokalitetu Malog Polja, područje općine Hadžići, dogodila saobraćajna nezgoda. Tom prilikom je došlo do sudara putničkog motornog vozila „BMW 5L“ i putničkog motornog vozila „BMW 187“, nakon čega se vozilo „BMW 5L“ sudarilo sa putničkim motornim vozilom „VW Golf 6“.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi lakše su povrijeđeni vozač „BMW 187“ i putnica iz navedenog vozila, a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Na navedenom lokalitetu saobraćaj je bio obustavljen pomenutog dana do 22,35 sati i odvijao se alternativnim pravcima.

Pogledajte fotografije teške saobraćajna nesreće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)