(FOTO) Od Adne iz Hotela Holiday čistačica ukrala narukvicu od 1.100 eura: “Bila je to Pandorina narukvica sa 17 nastavaka”

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Adna Nanić koja je rođena u Bosni i Hercegovini ali živi u inostranstvu. Svoje slobodno vrijeme odlučila je provesti u Sarajevu ali nažalost odmor neće pamtiti po dobrom.

Kako nam Adna tvrdi, ukradena joj je skupocjena narukvica “Pandora” iz sarajevskog hotela Holiday, iz sobe 937 u kojoj je odsjela sa svojim roditeljima. Za krađu optužuje radnicu hotela pod imenom Antonela koja se brine za čistoću soba u ovom objektu.

“To je Pandorina narukvica sa 17. nastavaka. Košta od 1.000 do 1.100 eura. Ženska populacija će znati o čemu pričam i kakva je to narukvica” – počinje svoju priču Adna Nanić za portal Crna-Hronika.

U petak 28.7. sam stigla sa roditeljima u Sarajevo, gdje smo odsjeli do ponedjeljka u hotelu Holiday. Iz subote na nedjelju mi je bila ukradena narukvica u vrijednosti od 1.000€ do 1.100€. Ja sam to primjetila u nedjelju ujutro dok sam se spremala da izađem.

Momentalno sam napravila uzbunu jer ZNAM gdje sam narukvicu ostavila (jer imam jako dobro sjecanje) a ostavila sam je na polici kod TV u našoj sobi gdje smo odsjedali. Pozvali smo policiju i prijavili slučaj.

Policija je momentalno dosla i ispitali su me sta se desilo, poslije toga su dosle sve sobarice odnosno zene koje pospremaju sobe i tvrdile da se to nikad nije desilo bla bla bla. Dok nije na kraju i dosla osoba pod imenom Antonela koja je pospremala našu sobu u tom periodu dok je bila narukvica ukradena, gdje je tvrdila da ona narukvicu nije ukrala.

A njene riječi su bile. (Citirat cu vam) “Izvini a kakve je boje je bila tvoja narukvica? Ja joj odgovaram srebrena gdje mi Antonela odgovara .. “Mene nikad nije srebro zanimalo, već zlato”

I još jedna njena izjava. Dok je došla tvrdila je da sobu ona nije pospremala jer se radilo o sobi broj 937 dok je nije direktorica pitala “pa Antonela zar nisi rekla da si ti pospremala tu sobu” gdje ona ponovo odgovara “o da, ja sam je pospremala”.

Nakon svega toga otišla sam sa roditeljima do recepcije gdje smo razgovarali i sa glavnim direktorom koji nam je ovako rekao “ovo se nikad nije desilo u našem hotelu i stvarno mi je žao i kolika god da bude šteta mi ćemo vam novac povratiti”.

Isti dan smo gledali i kamere sa glavnim menedžerom gdje se JASNO vidi da sam ušla u sobu SA narukvicom i izlazila BEZ nje. Što znači da sam je ostavila u sobi i nakon toga je bila ukradena sa police.

Kad smo se sve to dogovorili smirila sam se, i nakon toga su se u ponedjeljak 31.7. moji roditelji vratili nazad u Sloveniju a ja sam tu ostala do subote 5.8. U petak prije odlaska zvala sam u hotel i zahtijevala razgovor sa direktoricom preko telefona jer je izbjegavala svakodnevno naš susret.

Dolazila sam u hotel da se sretnem sa direktoricom, ali nikad je nisam zatekla tamo. A ostali sektor mi je govorio kad sam im tvrdila da imam dokaz na kamerama, da se video klipovi brišu nakon 7 dana ako ne čak i manje što nikako ne može biti istina.

Danas sam ponovo bila u hotelu posto sam se trebala vratit u Sloveniju i pričala sam sa direktorom koji mi nije ni spomenuo nista o povratku štete moje narukvice i ako nam je obećao sve to isti dan kad je narukvica nestala tj. bila ukradena.

Čak su mi i rekli da su pretražili Antonelu sa policijskim nalogom ženu koja je ukrala moju narukvicu što opšte nije istina. Jer nalog izdaje samo policija, što sam im ja i rekla.

A njihov odgovor na to je bio nama ne treba policijski nalog da pretražimo našu radnicu, mi smo odnosno naš kadar je dovoljan da sam uradi to.

I jos da napomenem da Antonela radi samo 2-3 mjeseca u hotelu što znači da se tek zaposlila. Tako je moj put u Sarajevo izgledao. Ni narukvice, ni novca. Pokradena na pravdi Boga” – izjavila je ogorčena Adna za naš portal.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)