Fudbaleri Željezničara rano jutros doputovali u Baku, večeras će trenirati na Azersun Areni

Ekspedicija Fudbalskog kluba Željezničar stigla je u Baku uoči revanš utakmice prvog pretkola Konferencijske lige, javlja reporter portala Klix.ba iz Azerbejdžana.

Nakon što ih je više stotina vatrenih navijača ispratilo s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, nogometaši i stručni štab Željezničara doputovali su noćas u Baku gdje ih očekuje uzvratna utakmica protiv Dinamo Minska u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Razlog što se utakmica igra u Bakuu je taj da je UEFA zbog agresije na Ukrajinu zabranila bjeloruskim klubovima domaćinstvo utakmice u svojoj zemlji te su morali potražiti neku drugu opciju. Izbor je pao na Baku i Azersun Arenu u glavnom azerbejdžanskom gradu.

Igrači Željezničara sletjeli su noćas u Baku u 5.30 po lokalnom vremenu, odnosno 3.30 po našem. Ukupno je putovanje iz Sarajeva trajalo šest sati.

Na igračima je evidentan umor, ali će imati vremena i očekivanja su da će se uspjeti regenerirati do početka utakmice. Prije toga, u planu je večerašnji službeni trening na Azersun Areni.

Podsjetimo, rezultat prve utakmice bio je 2:2 na Grbavici, nakon što se Željezničar sjajnom igrom u finišu utakmice vratio u igru i nadoknadio dva pogotka zaostatka. Plavi su pokazali da se mogu nositi s u posljednje vrijeme renomiranijim protivnikom, pošto su tokom svih 90 minuta, najblaže rečeno, bili ravnopravan rival.

Utakmica u Bakuu, osim što se igra na neutralnom terenu, igrat će se i bez publike, a pravilo gola u gostima više ne važi, tako da su to dodatne šanse za Željezničar da eventualno izbori drugo pretkolo.