Građani Sapne i Teočaka već 24 sata bez struje i vode

Građani općina Sapna i Teočak, zbog kvara, od jučer ujutro su bez električne energije i vode. Nije to ništa novo za građane ove dvije općine, koji strahuju sa prvim vjetrom, kišom,snijegom…

Ovog puta sve de desilo u “po bijelog dana” na temperaturi od 30-ak stepeni celzijusa.

S obzirom na visoke temperature, građani strahuju za hranu u frižiderima i zamrzivačima, a privrednici su očajni, posebno trgovci i ugostitelji. Sapnjaci i Teočani se još uvijek sjećaju “mračnog ulaska” u 2018. godinu piše Crna-Hronika.

Tada su povodom čestih prekida u snabdijevanju električnom energijom , a što je kulminiralo u noći 31.decembra 2017., održane vanredne sjednice OV Sapna i Teočak. Rukovodstvo Elektrodistribucije Tuzla tada je obećalo da će učiniti sve da se ovaj problem riješi.

Međutim obećanje je ostalo samo mrtvo slovo na papiru.Rijetko prođe neki dan, a da ne dođe do nestanka struje. Zbog nemara nadležnih najviše ispaštaju građani. Nije pojmljivo da u 21.vijeku zbog isključenja struje nemaju pune baterije na mobitelima, moraju strahovati za hranu i piće u frižiderima, a uz struju nemaju ni vodu.

Kako se radi o rubnim i nerazvijenim općinama, pitanje je ko će da investira u općine u kojima se ne može garantovati ni struja 24h bez prekida. Građani su očajni. Pozivaju na kolektivni bojkot plaćanja usluga elektrodistribucihi, koja je još jednom pokazala nemar i potvrdila da im je do Sapne i Teočaka stalo kao do “lanjskog snijega”.