Guardiol o odlasku igrača u Saudijsku Arabiju: U budućnosti će biti još više toga

Pep Guardiola je dao izjavu tokom jedne konferencije koju je Manchester City održao na turneji u Južnoj Koreji, a u izjavi se dotaknuo Saudijske Arabije i njene ekspanzije kad su u pitanju transferi nogometaša.

Saudijci kupuju sve što mogu, a Guardiola smatra da svi moraju biti svjesni promjene koju je to donijelo na nogometno tržište.

Španskog stručnjaka je na komentar o Saudijcima nagnao nedavni odlazak Riyada Mahreza iz Cityja. Krilni napadač je napustio Pepov klub kako bi potpisao za Al-Ahli za 40 miliona eura, a dobio je i basnoslovnu platu. Čak ni City, klub koji raspolaže s daleko najviše novca na svijetu, nije imao način da ga odgovori.

“Ne tražimo zamjenu za Riyada po tome kakav je on igrač, svaki igrač je drugačiji. Ono što moramo istaknuti, Saudijska Arabija je promijenila tržište igrača. Prije nekoliko mjeseci, kad je Ronaldo bio jedini koji je otišao tamo, nitko nije očekivao da će mnogi top igrači napraviti isto. U budućnosti će toga biti još više i klubovi toga moraju biti svjesni”, rekao je Guardiola.