Gvardiol predstavljen u Cityju: Uvijek sam sanjao da ću igrati u Engleskoj

Manchester City je zvanično potvrdio transfer hrvatskog defanzivca Joška Gvardiola (21) koji je u redove aktuelnog prvaka Evrope stigao iz njemačkog Leipziga.

Ovaj 21-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor sa Građanima sa opcijom na još godinu dana nakon što je City dogovorio naknadu od 90 miliona eura, prenosi Klix.

Hrvat je zadužio dres sa brojem 24 na leđima, a predstavljen je na sjajan način video snimkom u kojem je učesvovao i Pep Guardiola.

“Uvijek sam sanjao da ću jednog dana igrati u Engleskoj i sada sam u Manchester Cityju. To je velika čast za mene. Svako ko je gledao Manchester City kako igra prošle sezone zna da je to najbolji tim na svijetu. Pridružiti se Cityju je nešto posebno za mene i moju porodicu. Prilika da radim sa Pepom Guardiolom je nevjerovatna stvar za mene”, izjavio je mladi 21-godišnji igrač nakon potpisa ugovora.

Gvardiol je tek drugo pojačanje Cityja ovog ljeta nakon dolaska njegovog sunarodnjaka Matea Kovačića iz Chelseaja.

Za Leipzig je nastupio 87 puta u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao tri asistencije.

Gvardiol na kraju ipak nije postao najskuplji defanzivac svih vremena s obzirom da je rekord zadržao Harry Maguire transferom iz Leicester Cityja u Manchester United 2019. Tada su Crveni đavoli platili 92,5 miliona eura za sada tridesetogodišnjeg stopera.