Hariz Nurkić: Bog, babo i Bosna! Jusuf je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savjetnici pokušavaju utjecati na to

Drama u porodici Nurkić se nastavlja, a sada se ponovo oglasio otac Hariz. Hariz je prvo optužio Jusufa da svog oca nije nazvao od 2017. godine, a Jusuf mu je odgovorio kako je on nasilnik i “ljudski izrod”.

Hariz Nurkić: Jusuf me nije pozvao na svadbu. Ne razgovaramo od 2017.

Sada se Nurkić stariji ponovo oglasio i rekao kako Jusufa neko loše savjetuje, kako je bio dobar otac do 2014. godine kada mu je kupio Mercedesa, a poslije su krenule svađe. Zamjera i supruzi što nije više uložila napora da dođe do pomirenja.

Jusuf odgovorio Harizu: Ljudski izrod. Moj biološki otac je zlostavljač moje majke i mene

“Bojim se da moj Jusuf ima lošeg savjetnika. Da, otac sam koji je “zlostavljao” sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspije. Ovim je osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabričke postavke. On je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savjetnici pokušavaju utjecati na to. Sramotim se ovom pričom, ali hoću da mu pokažem da novac ne može kupiti karakter, jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on posjeduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgojim djecu na ponos nacije i u tome sam uspio”, kazao je za Avaz Hariz.

Učio sam ga da ne mrzi, da ima svoj cilj i uvijek sam govorio da bude zlatna sredina, ne smije biti na dnu, ali ne smije se ni izdizati na vrh. Očito je zaboravio, ne zna kako živjeti u BiH jer ga je ponio taj “američki san”, život s elitom.

Stariji Nurkić čestita sklapanje braka svom sinu i snahi Emini i, kakao nam je rekao, nije željan poklona ni dolara.

“Samo želim da moje dijete ostane moje dijete, bez obzira na postignute rezultate i veličinu i da cijeni roditeljski trud i odricanje u životu. Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila. Bog, babo i Bosna”, poručio je Nurkić, koji je dodao da je u svakom poslu izašao kao pobjednik te će tako biti i u ovom.

Krivi suprugu što nije malo više utjecala na to da dođe do susreta, pomirenja. Jer, kako kaže, ljudski je griješiti, ali i opraštati.

“Ako sam zlostavljao tvoju majku, tebe, zašto si mi poslao Mercedes 2014. godine!? Ko je njemu napunio glavu tim pričama, ne znam, ko mu je takve stvari govorio, ne znam.

Ako sam negdje pogriješio, sve smo mogli razgovorom riješiti. Nikada u životu nikoga nisam ponizio jer, kako kaže časni Musaf, “ko ponizi jednog čovjeka, kao da je ponizio cijeli svijet – kazao nam je Hariz, koji je priložio i nekoliko fotografija iz porodičnog albuma na kojima se vidi, kako je rekao, kako je “zlostavljao” majku.

Na kraju, on je siguran da je sve to Jusuf kazao u afektu, ali na takav način nije trebao. Na njegovu sramotu, kaže.

“Niko njega ne može voljeti kao što ga volim ja! Svoj djeci svijeta poručujem: vratite se na roditeljske postavke i ne zaboravite bosanski merhamet.