Hrvatska: 20-godišnji mladić skočio u more i nestao. Policija pronašla njegovo tijelo

Danas je u Primoštenu trajala velika potraga za mladićem koji je skočio u more. Kako se saznaje, njegovo beživotno tijelo je pronađeno.

Kako pišu hrvatski mediji, hitne službe dojavu o nestanku muškarca dobile su iza 12 sati, a mladić je posljednji put viđen kako skače u more, a nakon toga je nestao.

Radi se o 20-godišnjem studentu iz Zagreba, koji je skočio u more za vrijeme velikih valova.

Prema neslužbenim informacijama, mladić je skakao s još dvojicom prijatelja u samom centru Primoštena gdje su nerijetko veliki valovi. Njih dvojica su supjeli izroniti, za razliku od nesretnog 20- godišnjaka.

Ronioci su pronašli tijelo u moru, slijedi identifikacija i utvrđivanje uzroka smrti – kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Poilcijske uprave šibensko-kninske.

Iz Primoštena se za Regionalni dnevnik javila Anamarija Škorić.

– Ono što je trebala biti bezazlena zabava i kupanje u zapjenjenom moru, pretvorilo se u tragičnu nesreću i gubitak jednog mladog života. Nešto prije podneva policija je dobila dojavu da je u moru u sjenovitim obalama u starom dijelu Primoštena nestala jedna mlađa muška osoba. Očevici kažu da su bila zapravo dvojica koja su se kupala u moru, a zbog ogromnih valova i jakih struja imali su teškoća da izađu na kopno. Jednome je pomogao očevidac, zaposlenik obližnjeg ugostiteljskog objekta, a drugi je nestao u morskoj pjeni, objasnila je Škorić, piše HRT.

Odmah po dojavi na mjesto nesreće je izašla policija s brodovima, kao i brodovi Lučke kapetanije.

– Oko 14 i 30 na mjesto događaja su došla i četiri ronioca. Dva sata poslije, mrtvo tijelo nesretnog mladića je izvučeno. Mještani kažu kako je ovaj dio obale iznimno ćudljiv, more zna biti jako valovito, a često su ovdje i jake struje, rekla je Škorić.

– Bilo je tamo jako puno ljudi i momak je bio u moru, puhala je bura cijelo jutro i bili su veliki valovi i bilo mu je jako teško izaći van. Skočio sam u more, njegovi prijatelji koji su bili vani, kod nekih tamo stepenica su stajali i uspio sam ga dovući van i dao sam ga njima, rekao je Igor, očevidac.