Hrvatska: Kreće gradnja centra u kojem bi posao trebalo pronaći 1.500 ljudi

Nova radna mjesta bit će otvorena u Slavoniji, u najsavremenijem pogonu za proizvodnju visoke tehnologije, čija će gradnja biti dovršena u julu 2024. godine

Globalni pružatelj proizvodnih rješenja Jabil Inc. (NYSE: Jabil) danas je predstavio izgradnju centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku. Time je započela realizacija projekta koji će, kada dosegne svoj puni potencijal, otvoriti 1500 novih radnih mjesta i pokrenuti novi val ekonomskog razvoja u Slavoniji. Jabil trenutno zapošljava više od 250 000 djelatnika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja.

Na zemljištu ukupne površine 169 671 kvadratnih metara u osješkoj Industrijskoj zoni Nemetin uskoro će se izgraditi savremeni pogon površine 48 000 kvadratnih metara, koji će Jabilovim korisnicima isporučivati sveobuhvatna proizvodna rješenja. Osječki centar uključivat će proizvodni pogon, skladišni prostor, napredne servisno-tehničke sadržaje, urede i druge sadržaje nužne za svakodnevan rad. Dovršetak izgradnje centra planiran je za juli 2024. godine. Očekuje se kako će taj ambiciozni projekt revolucionirati lokalnu industriju, piše Poslovni.hr.

“Svaka nova faza velikog projekta iznimno je važna i potvrđuje kako se projekt razvija željenom dinamikom. Stoga nas posebno raduje početak izgradnje Jabilovog centra izvrsnosti za proizvodnju na gotovo 17 hektara zemljišta u osječkoj Gospodarskoj zoni. Poznato je kako je riječ o najvećoj privatnoj investiciji na području Osijeka te Slavonije i Baranje od osamostaljenja Hrvatske, a koja će otvoriti oko 1500 radnih mjesta. Na njezinu smo privlačenju i realizaciji intenzivno i predano radili gotovo dvije godine. Uz zapošljavanje lokalnog stanovništva i doseljavanje radne snage, dolaskom velike međunarodne kompanije koja u svijetu zapošljava oko 260 tisuća radnika, Osijek se snažno pozicionira na investicijskoj karti Europe i svijeta”, izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Projekt izvodi kompanija Log Expert. Riječ je o industrijskom predvodniku specijaliziranom za velike proizvodne i logističke projekte, kakve je već uspješno realizirao u Hrvatskoj i Sloveniji, te time potvrdio svoju vodeću tržišnu poziciju.