Hyundai otkrio novi Santa Fe

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije SUV-a Santa Fe.

Kompanija Hyundai Motor danas je objelodanila radikalno transformisani, potpuno novi Santa Fe, prenose Nezavisne novine.

Ovo je peta generacija korejskog SUV-a srednje veličine, oblikovana, kako kažu u kompaniji, “na osnovu mnoštva podataka u vezi sa najnovijim trendovima u načinu života na otvorenom”.

Za prvu potpunu izmjenu Santa Fe modela od 2018. godine, Hyundai je zauzeo nekonvencionalan pristup, oslanjajući se na tip dizajna zasnovan na životnom stilu kako bi se maksimalno povećao kapacitet zadnjeg dijela za teret i bolje prilagodio aktivnostima na otvorenom, ali i onima u gradu.

Kao rezultat toga, novi model ima robustan dizajn eksterijera i prostranu, raznovrsnu unutrašnjost koja proizilazi iz njegovih uvećanih vrata prtljažnika, “pružajući korisnicima prostor nalik na terasu kad god i gdje god im je potreban”.

Hyundai objašnjava da su prednja svjetla u obliku slova H u skladu sa H-motivom dizajna donjeg dijela prednje strane kako bi se poboljšala vizuelna potpunost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev “H” amblem.

Gledano sa strane, tu su produženo međuosovinsko rastojanje, oštro definisani lukovi točkova, skraćeni prednji prepust i felne od 21 inča, što sve daje ovom SUV-u robustan, avanturistički izgled.

Definisan svojim većim vratima prtljažnika, zadnji dio vozila je jednostavniji, balansirajući cjelokupni spoljašnji dizajn.

Zadnja svjetla u obliku slova H su u skladu sa prednjim H farovima “kako bi se stvorila harmonija i pružio prepoznatljiv Santa Fe utisak na putu, danju ili noću”.

Prefinjena unutrašnjost je u kontrastu sa snažnom spoljašnjošću. Dizajn enterijera naglašava horizontalne i vertikalne linije, sa H-motivom primjenjenim na instrument tabli i ventilacionim otvorima kako bi se “poboljšao osjećaj otvorenosti i stvorio jedinstven senzibilitet”.

Enterijer novog Santa Fea ilustruju razne visokotehnološke karakteristike, uključujući panoramski zakrivljeni ekran i dvostruki bežični punjač.

Zakrivljeni ekran povezuje digitalni klaster od 12,3 inča i infotainment sistem poboljšavajući vozaču vidljivost dok istovremeno pruža osjećaj luksuza, ističu u Hyundaiju.

Novi SUV uključuje i niz održivih materijala. Obloga tavanice poput antilopa, patosnice i nasloni sjedišta u drugom i trećem redu napravljeni su od reciklirane plastike, dok su obloge instrument-table i vrata napravljene od ekološki prihvatljive vještačke kože.

Boje enterijera i eksterijera, inspirisane prirodnim svjetlom, ističu jedinstveni stil vozila.

Potpuno novi Santa Fe imaće zvaničnu svjetsku premijeru u avgustu na Hyundai YouTube kanalu.