Ibran Mustafić: Bakir Izetbegović ima tri vile u Izmiru koje renta, u jednoj se nalazi Sakib Mahmuljin

”Prije nekoliko dana sjedoh sa jednim gospodinom koji je rat proveo sa Alijom Izetbegovićem, da bi se 1995. godine razišli uz teške riječi. Kroz razgovor, od njega saznadoh da Bakir Izetbegović samo u Izmiru ima tri vile koje renta. Kako mi reče, u jednoj od tih vila živi i odbjegli general Sakib Mahmuljin.” Napisao je ovo na svom Facebook profilu Ibran Mustafić, bivši poslanik SDA iz Srebrenice u Skupštini BiH, nakon čega su uslijedili brojni komentari.

– U dugom razgovoru saznadoh i da je prije izvjesnog vremena, na jednom sastanku SDA, najodanijim članovima sugerisano da oni koji “imaju putera na glavi”, pogotovo koji su upetljani u zločine, trebaju što prije napuštati BiH i hvatati se Turske. Saznadoh da je Fikret Prevljak rasprodao svu svoju, tuđom krvlju stečenu imovinu i da je već i on u Izmiru, a da mu je komšija Mahmuljin. Svaki ratni zločinac, ubica i kriminalac još ima svoju rezervnu domovinu u kojoj je zaštićen: Srbi Srbiju i Rusiju, Hrvati Hrvatsku, a “poturice” Tursku, dodao je Mustafić.

Gordana Marković je na to napisala: “Ma, vala neka idu svi u rezervne domovine, pa da ostanu ovi ostali.”

– Dosta su zločinci i profiteri ovoj zemlji i narodu zla nanosili i najbolje je da bježe što dalje. Šta nam znače beskrajna suđenja i zamajavanja kad stvarne pravde nema? Ovako, daleko im kuća bila, komentar je Borislava Radovanovića.

Razija Došlić kaže da je nervira kada kažu “gdje ćeš svog kritikovati ili objelodaniti neko njegovo ružno djelo?! Ma, kad bude stani-pani, uvijek mi teže preboljeti ranu i sramotu od moga, nego od tuđina.”, prenosi Oslobođenje.

Podsjećamo da je Sud BiH osudio nekadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina za zločine počinjene 1995. u Vozući i Zavidovićima. Nakon raspisivanja međunarodne potjernice, Sud BiH je poslao zamolnicu Turskoj za izručenje Mahmuljina.