Ibričić: FK Sarajevo je klub sa najvećim potencijalom, počev od kvalitetnih ljudi, igračkog kadra i armije navijača

Novi sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić oglasio se na Instagramu gdje se dodatno osvrnuo na svoj angažman u klubu sa Koševa.

Iako je zvanično predstavljen prije dva dana, bivši reprezentativac BiH, poručio je da je prvi zadatak ujedinjenje svih onih koji žele dobro Bordo klubu, prenosi Klix.

“Želim prije svega da se zahvalim Upravi NK Domžale, jer sam dobio priliku da poslije završetka igračke karijere, radim kao sportski direktor. Vrijeme provedeno u Domžalama, nikada neću zaboraviti, jer sam za ovaj klub igrao srcem i osjećam ga srcem i tako će biti zauvijek.

Ispred mene je novi izazov i to u jednom od najboljih klubova na Balkanu. Fudbalski klub Sarajevo je klub sa najvećim potencijalom, počev od kvalitetnih ljudi, igračkog kadra, armije navijača i svega ostalog.

Za razliku od drugih, ne želim i neću obećavati kule i gradove, jer niko na ovom svijetu, pogotovo u fudbalu, ne može garantirati ništa, ali ono što mogu i smijem obećati, jeste posvećenost od 24 sata.

Sarajevo na čelu kluba ima čovjeka sa vizijom i upravo nas je njegova vizija natjerala da prihvatimo ponuđeni posao. Niko ne kaže da će biti lako, niko ne sumnja u to da ćemo u narednom periodu provesti mnogo vremena da ekipi vratimo pobjednički mentalitet i dobru atmosferu u redove kluba, a dobra atmosfera je preduvjet za sve ono što želimo.

Prvi zadatak je pokušaj ujedinjena svih onih, koji žele dobro klubu. Sarajevo je bilo i prije nas i bit će poslije nas, a svi mi zajedno – oni koji navijaju sa tribina, oni koji vode klub, mi koji smo zaposleni u klubu, igrači koji igraju, administracija, treneri, omladinci, ekonomi, svi…, imamo zajednički cilj – pomoći Sarajevu da iskoristi svoj ogroman potencijal i ostvari snove svih bordo navijača.

Čeka nas težak i dug proces, pogotovo jer mene kao čovjeka ne interesuju tek puke riječi, već isključivo djela i zato, ostavimo ono što je bilo tamo gdje i pripada u prošlosti i okrenimo se budućnosti, koja će, vjerujem svim srcem u to, biti mnogo svjetlija.

A sada idemo raditi”, poručio je Iiričić, čiji post su prokomentarisali i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić, te košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa.

“Ostanimo ujedinjeni, svi smo jedno! Dobro došao u porodicu”, napisao je Mirvić.

S druge strane, Musa je uz odgovarajući emotikon pružio podršku bivšem reprezentativcu BiH koji je za Zmajeve odigrao 43 utakmice.ž

Ibričić je završio karijeru prošlog ljeta, te je odmah preuzeo poziciju sportskog direktora Domžala, iz kojeg je zajedno s trenerom Simonom Rožmanom došao u klub.