Incident na hrvatskoj plaži zbog peškira i ležaljke: “Nemoj mi to stavljati na moje stvari!”

“Slikaj, slikaj, dolazi komunalni redar. Nemoj stavljat stvari na moje stvari. Lijepo sam te upozorio”

Niti ove sezone na hrvatskoj plaži s najviše ležaljki – onoj u Baškoj Vodi – nisu izostali prizori svađa između koncesionara i gostiju s ručnicima, a posljednju takvu zabilježio je i jedan čitatelj Jutarnjeg lista.

On nam je, naime, poslao snimku razjarenog gosta kojemu je koncesionar, jedan od njih čak 114, preko peškira postavio plastičnu ležaljku koju je gost potom u bijesu bacio u more te pozvao komunalno redarstvo.

“Slikaj, slikaj, dolazi komunalni redar. Nemoj stavljat stvari na moje stvari. Lijepo sam te upozorio”, čuje se i vidi gost s ručnikom dok u pozadini koncesionar iz mora vadi svoju ležaljku te je vraća na plažu, ovog puta pored ručnika.

Snimak incidenta pogledajte na SLJEDEĆEM LINKU.

Šta se dogodilo kad je stigao komunalni redar nije poznato, no zato je Baška Voda poznata kao destinacija s najvećim brojem koncesijskih odobrenja za postavljanje ležaljki i suncobrana, i to nerijetko suprotno propisima što ljuti domaće.

Naime, vlasnici koncesijskih odobrenja nerijetko ležaljkama zakrče cijelu plažu, što je kontra propisima prema kojima ih moraju držati na hrpi te postaviti tek nakon što je potrošač zatraži i plati. Ostatak plaže pak mora biti dostupan za korištenje gostima koji ne žele iznajmiti ležaljke.

Kako je Jutarnji list već ranije pisao, među vlasnicima koncesijskih odobrenja ima i podosta članova familije i prijatelja općinskog načelnika Joška Roščića, zbog čega su ga mnogi prozivali u javnosti.