Inspektor komunalne policije otvorio pilanu, pa balvanima prepriječio put povratnicima u Vlasenici

U općini Vlasenica u mjestu Toplik ulazu u povratnička naselja Džemat, Gradinu i ostala okolna sela, inspektor komunalne policije u aprilu otvorio je pilanu za preradu drveta i onemogućio normalan prolaz vozilima i pješacima jer je balvane izbacio na cestu.

“Povratnicima je otežan svakodnevni život i ugrožena sigurnost. Automobilima se ne može normalno proći cestom jer inspektor se proširio i na put i čak preko puta pred povratničke kuće poredao balvane. Kamioni i automobili od zaposlenih u pilani također su stalno na cesti i rade u dvije smjene i uništavaju asfalt, a cesta je asfaltirana za povratnike i sami je održavaju i sada već nakon nekoliko mjeseci pojavile su se rupe u asfaltu”, izjavio je za Faktor E. Đ.

Povratnik ne želi da mu se objavi puno ime i prezime jer bi tako došlo do novih problema.

“Povratnici su se žalili Elektrodistribuciji RS-a jer velike mašine za rezanje drveta prouzrokuju nestanak električne energije. Obraćali su se i u Općinu Vlasenica i nisu dobili nikakav odgovor. Povratnici Bošnjaci su ovdje manjina i narodu ostaje jedino da šuti jer ne smiju vlasniku pilane ništa reći i boje se još većih problema”, pojašnjava E. Đ.