Ismet Nuno Arnautalić opisao svoje iskustvo na KCUS-u: “Doktori profesionalni. Ishrana (tri obroka) iznenađujuće dobra.”

Ismet Nuno Arnautalić, jedan od osnivača legendarne rock-grupe ‘Indexi’ podijelio je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama iskustvo s Očne klinike Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu.

Tamo je boravio nekoliko dana. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Dragi FB prijatelji. Možda ste primijetili da nisam dvadesetak dana prisutan. Imao sam, a imam i sada, problema sa lijevim okom. Završio sam na KCUS-u na očnoj klinici.

Na prijemnom mala nervoza. Tu se odlučuje hoće li vas primiti ili vratiti kući.

Kada upadnete u sistem to je dobar znak da će se vaš zdravstveni problem početi intenzivno rješavati.

Očna klinika idealno mjesto da se odmorite od politike, medija, problema.

U odjeljenju Očne klinike sve funkcioniše perfektno. Ljubazno medicinsko osoblje i doktori brinu o vama. Niko vas ne pita koje ste nacionalnosti, kojoj stranci pripadate, koju funkciju obavljate itd. Prvo pitanje koje ujutro čujete je “Dobro jutro, kako ste danas”. Kreće provjera vaših zdravstvenih parametara – pritisak, šečer, analiza krvi, terapija itd. Sve to ide lagano ali problem je vrijeme koje sporo teče. Dan je baš predugačak u bolnici ali lječenje treba i traźi svoje vrijeme.

Higijena na zavidnom mjestu. Cijeli dan se brinu o tome.

Ishrana (tri obroka) iznenađujuće dobra. Sve ukusno i dovoljno.

Doktori profesionalni i u stalnom kontaktu sa pacijentima.

Kompleksan je to sistem ali funkcioniše. Svi znaju svoje obaveze i dužnosti uz obavezno poštivanje uspostavljene hijerarhije.

Tako bi i država trebala da funkcioniše. Kada može u bolnici moglo bi i u državi. U bolnici je cilj zdravlje pacijenata, a u državi je interes. Svi vuku na svoju stranu. Jedni bi da se prave važni i kompetentni, drugi da se obogate, treći da se odvoje, četvrti da ispune obećanja koje su nekome dali bez obzira šta su u kampanji obećavali pacijentima, pardon glasačima, itd. Ima i poštenih ljudi ali oni su izvan događanja. Niko i ne želi da ih pita za savjet. Tako dođemo u situaciju da jedan dokazano moralan čovjek i čovjek koji voli ovu zemlju kao što je Bogić Bogičević ne može da postane gradonačelnik Sarajeva.

Moramo uspostaviti zajednički interes ali kako su nas skrojili to je nemoguća misija.

Skrenuh ja u politiku a samo sam želio da uputim čestitke KCUS-u i Očnoj klinici – napisao je Arnautalić.