Ja sam “dedo” koji ima šestero unučadi, a pogledaj sebe s 32 godine

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, tokom poslaničkih pitanja, obratio se i SDA-ov delegat Haris Zahiragić, izrazivši “zabrinutost” za federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka.

Kao najaktivniji ministar, kako je rekao Zahiragić, Isak previše vremena provodi u helikopteru koji je “dotrajao”.

Zahiragić je, potom, zatražio informaciju o tome koliko je uzleta i slijetanja napravio Isak tokom njegovih helikopterskih “egzibicija”.

Zahiragić ironičan: Planirate li kupiti moderniji helikopter Rami Isaku?

Porodične fotografije

Također, osvrnuo se i na njegove porodične fotografije s godišnjeg odmora u Turskoj, na kojima “vrijedno vježba”, sugerišući mu da “više pažnje obrati na noge”.

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, Zahiragiću je odgovorio putem Facebooka.

– Samo osobama intelektualnih kapaciteta Harisa Zahiragića može biti “čudno” i “sporno” što federalni ministar unutrašnjih poslova koristi teretanu.

S obzirom na to da sam certificirani instruktor borenja koji posjeduje međunarodne diplome u toj oblasti i crni pojas, spreman sam izdvojiti svoje vrijeme i naučiti Harisa Zahiragića borilačkim vještinama. Možda mu se neće dopasti što u ovoj vrsti vježbi nije dozvoljena upotreba čakije, ali tu mu ne mogu pomoći.
Manje ćeš se znojiti i bit ćeš lijep samom sebi

Vidno zabrinut za njegovo zdravlje, pozivam Zahiragića da obavezno započne s korištenjem teretane i kardio treninzima umjesto što se čudi ljudima koji treniraju. Proces skidanja viška kilograma, posebno ako je riječ o višku od 30 ili više kilograma, je mukotrpan i zahtjevan proces, ali isplativ.

Brže ćeš se Harise kretati, regulisat ćeš holesterol koji ti je sigurno povišen s obzirom na tvoju preveliku kilažu, manje ćeš se znojiti i bit ćeš lijep samom sebi kada se pogledaš u ogledalo, a možda i okolini.

U toku treninga izbacit ćeš negativnu energiju i frustracije uzrokovane ličnim i političkim nezadovoljstvom.

I još nešto Harise, ja sam “dedo” koji ima šestero unučadi. A pogledaj sebe s 32 godine – poručio je Isak.