Jagodić pobjedu posvetio Sofiću: Moja ekipa ima neke specifičnosti koje drugi nemaju

Vlado Jagodić je večeras Slogu predvodio do velike pobjede nad Sarajevom na Koševu.

Slavile su Dobojlije sa 2:1 u prvom kolu Premijer lige, a Jagodić je pobjedu posvetio preminulom Vedranu Sofiću, 42-godišnjem treneru juniora Sloge.

“Posvećujem pobjedu preminulom treneru Vedranu Sofiću. Taj dan sam bio sat vremena s njim i sretan sam da smo uspjeli ovo uraditi na Koševu, da to možemo njemu posvetiti“, rekao je emotivni Jagodić.

“Moja ekipa je u pripremama dala naznake da smo promijenili filozofiju igre, da imamo neke specifičnosti, što je pitanje imaju li druge ekipe u ligi. Naravno da nam je u otvaranju prvenstva ovo veoma bitan psihološki momenat. Rekao sam da ovdje dolazimo da i ja vidim koliko moja ekipa može. Pravili smo dobre rezultate u pripremama, ali pripreme su jedno, a prvenstvo drugo. Pokazali smo da imamo ono što želim. Velika je stvar pobijediti na Koševu”, dodao je iskusni strateg.

Poželio je sreću Sarajevu.

“Sarajevu želim sve najbolje. Ovo je odlična stvar za FK Sarajevo”, rekao je Jagodić pokazujući na sjevernu tribinu i nastavio: “Da su imali ove navijače uz sebe protiv Torpeda, uz onih 20 hiljada, prošli bi Torpedo.”

“Imali smo još i stativu, dva zicera, a kad se lomila utakmica naša visina je došla do izražaja”, zaključio je Jagodić.