Jakirović pronašao novo pojačanje: Luka Menalo dolazi u Rijeku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo (27) napušta Dinamo i odlazi u Rijeku.

Iako je imao još tri godine ugovora s Dinamom, hrvatski prvak će mu izaći u susret i omogućiti sporazumni raskid ugovora. Menalo će tako kao slobodan igrač potpisati za klub u kojem je već igrao na posudbi prije tri sezone, saznaje Index.hr.

Menalo iz Dinama odlazi u potrazi za većom minutažom. Dosad je najčešće bio korišten na poziciji desnog krila, gdje je prvi izbor Dario Špikić, a sada je stigao i Japanac Takuro Kaneko.

Reprezentativac BiH stoga je odlučio potražiti sreću u poznatoj sredini. U Rijeci je tokom sezone 2020./21. igrao odlično i u 36 utakmica zabio 10 golova, prenosi Klix.

Ujedno će Menalo postati treći igrač koji ove godine iz Dinama besplatno odlazi u Rijeku. U zimskom prijelaznom roku to je učinio Emir Dilaver, a u ljetnom Niko Janković, koji je prije toga bio na posudbi na Rujevici.

Doduše, Dinamo Jankovića ima pravo vratiti za 50 posto nižu cijenu od ostalih klubova, a ako se ne odluči na to, ima pravo na 50 posto od njegovog idućeg transfera.

Menalo je u Dinamu bio od 2018. godine, kada je stigao iz Širokog Brijega za 400.000 eura. Tokom svog mandata na Maksimiru bio je i na posudbama u Slaven Belupu te ljubljanskoj Olimpiji. Ukupno je za Dinamo odigrao 80 utakmica i zabio 11 golova