Jakirović: Zbog Bilbije mi je zvonio telefon cijeli dan, mogu misliti kako je bilo njima u Zrinjskom

Rijeka i Dukagjini igraju u četvrtak od 20.15 sati na Rujevici uzvratni susret drugog pretkola Konferencijske lige. U prvom je susretu Rijeka pobijedila 1:0 pogotkom Nike Jankovića.

Uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Evropu najavio je trener riječkog sastava Sergej Jakirović.

Raspored je brz i nemilosrdan. Imamo prednost iz prve utakmice, ali naravno da je nećemo braniti. Želimo popraviti loš dojam iz jadranskog derbija. Želimo biti energičniji, kombinatorniji, hrabriji s loptom u nogama”, rekao je Jakirović u uvodu konferencije za medije.

“Nisam zadovoljan utakmicom protiv Hajduka. Djelovali smo ispuhano. Kad sam pogledao utakmicu, vidio sam koliko smo bili neaktivni. To nije bilo ni blizu moje momčadi. Očekivao sam i još veći pritisak Hajduka. U obrani je još i bilo solidno. Koliko god meni igrači govorili da se osjećaju dobro, da su svježi, nije uvijek tako. Ovo mi je škola za sljedeće utakmice“, rekao je Jakirović.

Ponovo se osvrnuo na glasinu da želi dovesti Nemanju Bilbiju u RIjeku.

“Priča o Bilbiji je čista izmišljotina. Ako je to neki standard novinarstva, da pukneš naslov, klikbejt… Pa valjda moraš prvo imati neku informaciju, neku dojavu. Nema nikakve logike. Unosi to nemir u redove Zrinjskog, zamislite koliko je njima tamo zvonio telefon kad je meni zvonio jučer cijeli dan. I to pred važnu utakmicu za Europu”, rekao je trener Rijeke.