Jusufbegović: Neće nas zavarati rezultat, znamo da imamo još mnogo posla

Velež je na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH na svom stadionu deklasirao Zvijezdu 09 sa čak 5:0.

Svoj komentar dao je prvi strateg Veleža Nedim Jusufbegović

“Veliko hvala navijačima, bili su za deset, sjajna podrška i mislim da smo se odužili na najbolji mogući način. Priužili smo sjajno partiju, kontrolisali smo utakmicu od samog početka pa do kraja, kreirali još dosta dobrih prilika i nakon tranzicije i kroz posjed lopte. Ono što raduje jeste da ima još dosta prostora za napredak, nama fali nekoliko igrača koji nisu u formi i koji se nisu oporavili, ono što nas neće zavarati jeste rezultat, jer znamo da imamo još mnogo posla da radimo i možemo da napredujemo i na tome ćemo raditi u narednom periodu”, kazao je Jusufbegović i prokomentarisao novajlije u ekipi:

” S obzirom da je prva utakmica i da smo se plašili atmosfere i ambijent kako će da reaguju na to, odgovorili su na najbolji mogući način. Ekipa je kreirali dobar ambijent za njih kako bi imali što bolju adaptaciju, čitav tim je bio fantastičan, stručni štab, uprava i navijači, ovo je bio pečat za dobar rad u prvoj utakmici. Imamo još mnogo da radimo, jedan dobar korak, a imamo mnogo da ih pređemo.”

Prokomentarisao je i naredni meč Veleža protiv GOŠK-a.

“Neće se ništa promijeniti u našem pristupu, mi smo Velež. Mi moramo da igramo na pobjedu bez obzira protiv koga igramo i na kojem mjestu, tako ćemo se postaviti. Respektujemo svakoga, to ćemo pokazati i protiv GOŠK-a, danas smo dali maksimum sebe i tako se moramo pokazati i iduće sedmice”, zaključio je Jusufbegović.