Kćerka Fikreta Abdića: “Uvijek su ljudi u Velikoj Kladuši pili alkohol i jeli svinjetinu, smetalo to hodži ili ne”

Predsjednica Laburista BiH Elvira Abdić Jelenović, kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića i načelnika Velike Kladuše oglasila se na Facebook profilu stranke na čijem je čelu kako bi iznijela svoje nezadovoljstvo govorom lokalnog imama gradske džamije u Velikoj Kladuši.

Kako Elvira tvrdi, imam gradske džamije izjavio je kako je njena stranka kriva što se u Velikoj Kladuši jede svinjetina, pije alkohol te što se drogira pored gradske džamije.

Hodže u službi politike nisu rijetkost u BiH‼

📌Jedan od njih, danas je zgrozio sve prisutne i to pričom o Kladuškom ljetu, Laburistickoj stranci i ljudima koji su dopustili da se u centru Velike Kladuše pije alkohol, jede svinjenitina, pušta muzika i ponaša suprotno pravilima Islama.

📌Objašnjavajući kako u Unsko-sanskom kantonu živi preko 99% muslimana, osvrnuo se na neznatan broj onih koji to nisu, a podržavaju “haram” i kako nije dovoljno samo zvati se Muhamed ili Nermin već se mora biti okrenut džamiji i vjeri, te klanjati 5 vakat namaza.

📌U protivnom, nisi Musliman i podložan si ovisnosti od narkotika.

📌Gotovo iritantno je zvučalo sve izgovoreno, smišljeno da javno pozove na linčovanje članova Laburističke stranke i sve one koji nisu “ukalupljeni” u radikalnu predodžbu hodže Mujkića o “ ispravnim” i “ neispravnim” ljudima. – izjavila je Elvira Abdić Jelenović.

Unuk Fikreta Abdića tvrdi da su jednim potpisom “ukrali” milione od njih: “U pitanju je 3650 kvadrata na Baščaršiji”

Unuk ratnog zločinca zaprijetio: Pazite se informacija koje imam, možete me ušutkati metkom u čelo