Kodro: Želimo vratiti kult reprezentacije, imamo šanse za plasman na Evropsko prvenstvo

Nakon sjednice IO NSBiH održana je press-konferencija gdje je javnosti predstavljen novi selektor, a to je Meho Kodro.

Selektor Meho Kodro se obratimo bh. javnosti povodom imenovanja novog selektora.

“Hvala predsjedniku, Misketu i IO na ukazanom povjerenju. Za mene je ovo je velika prilika, veoma sam sretan i ponosan, bez obzira na težinu posla koja nas čeka. Imam povjerenje u svoj kvalitet i pokušat ću napraviti stručni štab sa kojim će ekipa igrati kvalitetno i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Imamo također kvalitete i povjerenja u naše reprezentativce. Trenutno imamo bodovni deficit je, ali ćemo okrenuti stvari u svoju koristit. Veliki cilj je plasma na EP, dok je mali cilj da vratimo povjerenje u reprezentaciju i moral u igračima. Nadam se da ćemo svi mi predsjednik, Miske, Savez učiniti sve da se plasiramo na EP. Želim vratiti kult reprezetaciji.

Sve se možemo promijenitii u naredne tri utakmice, prvu igramo protiv Lihtenštajna, pa idemo na Island i Lihtenštaj opet. U trenutku kada mi igramo protiv Lihtenštajna, Slovačka igra protiv Portugala, moj cilj je pred novembarski ciklus da uđemo u zadnje dvije utakmice gdje ćemo odlučivati o sebi.

Želim da vratimo samopouzdanje reprezentaciji koje je poljuljano i mislim da je to preduslov za dobru priču. To je jedan od mojih zadataka i gledajući iz strateških uglova to su prve stvari“, kazao je Kodro.

Riječ je zatim uzeo u direktor reprezentacije Zvjezda Misimović.

“Želim čestitati novom selektoru i poželjeti mu sreću u nastavku kvalifikacija. Imali smo loš start i morali smo nešto promijeniti, pa je izbor pao na Kodru. Meni je čast što smo ga izabrali i prije je bio blizu klupe Zmajeva. Imao sam priliku još kao igrač surađivati sa njim i to je pozitivno. Imamo šanse još uvijek kroz kvalifikacije se plasirati na EP. Naredne tri utakmice su ključne u kojoj trebamo uzeti devet bodova, pred nama ima mnogo posla, ali smo optimisti. Idemo od utakmice do utakmice, pa da pobjedimo sve i protiv Slovačke odlučujemo od drugom mjestu”, kazao je Misimović.