Krivična prijava protiv nasilnika: Tukao suprugu, pa bebu bacio i udario o pod

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je podnošenje krivične prijave protiv S.J. zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici, kada je, navodno, u okolini Kladova nakon kraće rasprave udarao svoju suprugu dok je u rukama držala njihovu devetomjesečnu bebu.

Osumnjičeni će u narednom periodu biti saslušan, a biće sprovedene i druge potrebne dokazne radnje. Policijska stanica Kladovo je izrekla naredbu kojom se S.J. privremeno udaljava iz stana i zabranjuje kontakt i prilazak žrtvi nasilja S.J., koje mjere su na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva Negotin i produžene u trajanju do 30 dana. Međutim S.J. je prekršio izrečene mjere zbog čega je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu- ističu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu.

Da podsjetimo, kako su mediji prenijeli, S.J. se sumnjiči da je udarao suprugu, dok je ona pokušavala da zaštiti njihovu devetomjesečnu bebu koju je držala u rukama, prenosi Blic.

U jednom trenutku on je bebu uzeo i tresnuo o pod, ali srećom beba je prošla bez težih povreda, samo se ugruvala.

Navodno je nakon toga, u pripitom stanju sjeo u automobil i vozio se po selu. Supruga je sa bebom otišla kod majke.

Prekršio mjeru zabrane prilaska

Iako je osumnjičenom policija odmah izrekla mjeru zabrane prilaska do okončanja postupka, kada se njegova supruga sa bebom vratila kući u pratnji policije u kući su zatekli osumnjičenog.

Iz OJT Negotin nismo dobili odgovor zašto osumnjičeni S.J. nije uhapšen već mu je samo izrečena naredba kojom se S.J. privremeno udaljava iz stana i zabranjuje kontakt i prilazak žrtvi nasilja S.J, već je napomenuto da se po okončanju dokaznih radnji u predistražnom postupku i donošenja odluke u predmetu mogu pružiti ostali podaci.

-U ranijem periodu postojala je jedna prijava policiji zbog nasilja u ovoj porodici tako da su S.J. izricane hitne mjere po Zakonu o sprječavanju nasilja u porodici ali oštećena S.J. nije tada željela da podnese krivičnu prijavu policiji, i stoga nije bilo osnova za podnošenje krivične prijave tužilaštvu – kažu u OJT Negotin.