Ljubičić: Imali smo manje oscilacije u igri, ali zadovoljan sam pobjedama u Estoniji

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je doputovala u Italiju, gdje će igrati utakmice grupne faze Europskog prvenstva CEV EuroVolley 2023.

Nakon završenih priprema za ovo takmičenje prva stanica odbojkašicama bio je glavni grad Estonije, Tallinn, gdje su odigrale dvije kontrolne utakmice protiv domaćina. Odbojkašice su pobijedile obje utakmice, bez izgubljenog seta, te pokazale da na ovo prvenstvo idu sa ozbiljnim ambicijama.

Selektor Reprezentacije BiH Stevan Ljubićić u izjavi za Fenu naglašava da je utakmice u Estoniji iskoristio kako bi vidio na kojem je trenutno nivou njegova ekipa, te da je zadovoljan onim što su bh. odbojkašice prikazale.

“Imali smo manje oscilacije u igri, što je razumljivo. Svaka pobjeda je slatka, tako da su i ove pobjede dodatno motivisale djevojke. Atmosfera u ekipi je na odličnom nivou. Imali smo pogoršanje u zdravstvenom biltenu igračica, međutim do početka prvenstva će sve odbojkašice biti oporavljene”, izjavio je selektor.

Odbojkašice BiH će u grupi B odmjeriti snage sa reprezentacijama Švicarske (16.8.), Bugarske (17.8.), Hrvatske (18.8), Rumunije (21.8.) i Italije (22.8.). Prve tri utakmice će igrati u Monci, nakon čega putuju u Torino, gdje su zakazane preostale dvije utakmice grupne faze.