Luka Dončić pomaže ugroženima nakon velikog nevremena u Sloveniji

Luka Dončić uključio se u pomaganje Sloveniji, koju je posljednjih dana pogodilo nevrijeme i koje je rezultiralo katastrofalnim poplavama.

Slovenački premijer Robert Golob rekao je da je riječ o najgoroj prirodnoj katastrofi u historiji zemlje, a zahvatila je dvije trećine zemlje. Šteta će vjerojatno premašiti 500 miliona eura.

“Fondacija Luka Dončić potresena je katastrofalnim poplavama koje su uništile kuće, oduzele živote i izazvale haos u Sloveniji. U kontaktu smo s lokalnim vlastima kako bismo ih rasteretili te ćemo nastaviti pružati pomoć dok je god to potrebno. Zahvaljujemo vatrogascima i svim spasiteljima na terenu, kao i onima koji su se odazvali riskirajući vlastite živote kako bi pomogli onima kojima je najpotrebnije.

U našim srcima i mislima su svi stanovnici Slovenije koji su u strašnim poplavama izgubili domove. Učinit ćemo sve kako bismo im pomogli”, stoji u saopštenju fondacije čiji je osnivač Dončić, slovenački reprezentativac, član Dallas Mavericksa i jedan od najboljih košarkaša svijeta.

Dončić je na pripremama s reprezentacijom za Svjetsko prvenstvo, koje počinje krajem avgusta.