Maca: “Pozivam kolege, pjevače, mladence da pokažemo mrvu ženske solidarnosti pa da u što širem luku zaobilazimo ovu kuću!”

Ovo je opasni gazda Amir koji je teško pretukao radnicu (28) u Jablanici

MUP-u HNK PS Jablanica prijavljen je fizički napad na 28-godišnju djevojku.. Cijeli slučaj prijavila je majka od djevojke koja je bila uposlenica u hotelu Jablanica.

Djevojka rođena 1995-te godine Enisu Kapo. bila je uposlenica u hotelu Jablanica u čijim prostorijama je napadnuta od strane opasnog gazde koji je po prijavi obavio informativni razgovor sa pripadnicima MUP-a HNK PS Jablanica nakon kojeg su ga lišili slobode piše Crna-Hronika.

 

Cijeli slučaj prijavila je majka 28-godišnje djevojke nakon što je ista došla u porodičnu kuću vidno potrešena, te sa modricama na tijelu. Gazda ju je pretukao u večernjim satima.

28-godišnja Enisa Klepo, koju je brutalno pretukao vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić puštena je na kućno liječenje dok je on pušten na slobodu

Vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić, koji ima preko stotinu kilograma nagrnuo je na radnicu, ženu, tešku svega šezdesetak kilograma jedan na jedan, jer mu je najavila otkaz. Nije imala nikakve šanse da se brani. Ona je za naš portal ispričala što se sve događalo kobnog dana.

Poznati sarajevski glumac oglasio se na Instagramu i pozvao sve svoje pratitelje, prijatelje i kolege na jednu stvar.

Ovako izgleda radnica hotela Jablanica kada se usudi da zatraži isplatu mizerne plate koju je pošteno zaradila. Povrede joj je nanio ” veliki gazda” Amir Džafić .

Šta možemo mi učiniti? Možemo mnogo toga.

Pozivam svoje, prije svega, sugrađanke da pokažu bar mrvu ženske solidarnosti pa u što širem luku zaobilaze ovu kuću strave gdje su radnici na sve moguće načine maltletirani.
Imam informacije da je ” veliki gazda” , babin sin, i ranije fizički nasrtao i prijetio batinama radnicima hotela.

Pozivam sve ustanove i institucije da otkažu sve ugovore sa hotelom Jablanica.
Pozivam sve buduće mladence da ne organizuju svadbena slavlja u hotelu Jablanica
Ako bismo svi rekli ” ne” ovoj kući strave Amir Džafić bi stavio ključ u bravu .
Pokažimo bar ovaj put empatiju i solidarnost prema svima koji trpe sve vrste poniženja za mizernu platu koju zarađuju kod robovlasnika.

Ako i poslije ovog jablaničke ulizice budu išle u ovaj objekat onda smo ko društvo kompletno smeće i treba nam samo dobar zemljotres da nas sravni sa zemljom.
To će biti ujedno poruka i poslodavcima da mogu kako hoće, ali ne mogu dokle hoće.
Pitam se šta radi naše jablaničko udruženje žena Most, koje inače izlijeće iz paštete kada je god neka manifestacija,?

Gdje je sad ” žena za ženu”?
Da li to ima veze sa strankom koja je uvijek ” pazila” i Džafića i udruženje?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dragan Marinković Maca (@dragan_maca)